Justlease.nl

Justlease bied een uitgebreid aanbod aan private lease mogelijkheden voornamelijk gericht op auto’s en fietsen. In 2017 ben ik gevraagd om te kijken naar de usability van de website en het ontwerp te optimaliseren en te documenteren

Client:Justlease.nlOpdrachtgever:Terberg Leasing B.VUX & Design:DezzignUser testing:WUA!

Online styleguide

Justlease heeft de opdracht gegeven om haar look en feel naar een volgend niveau te brengen. Dit begint bij het documenteren van de huisstijl en is prioriteit nummer één om deze uitdaging succesvol te realiseren. Aan de hand van online styleguide hebben we de richtlijnen voor de website voor iedereen vastgelegd zoals kleurgebruik, fontstijling maar ook margins en grids.

Kleuren en lettertypes

Kleuren en lettertypesKleuren en lettertypes

Margins

MarginsMargins

Grids

GridsGrids

Usertesting huidige website

In samenwerking met WUA! hebben we usertests uitgevoerd op de huidige website. Er werden 5 mensen uitgenodigd om een heel bestelproces te doorlopen terwijl een team van ons dit proces op de voet volgde. De belangrijkste knelpunten hebben we verzamelt en samen met de online styleguide hadden we dan genoeg munitie om de site te redesignen.

WUA! usertesting

Herbruikbaar design elements

Justlease is een startup van Terberg Leasing B.V. Naast Justlease moesten alle elementen ook te gebruiken zijn voor oa Terberg Leasing B.V website maar ook voor andere dochterondernemingen van Terberg Leasing B.V. De makkelijkste manier om dit te doen is om een bibliotheek te creeren met elementen die voor elke site binnen Terberg te gebruiken zijn, maar individueel van elkaar te stijlen zijn.

We hebben gekozen om de alles op te bouwen vanuit losse elementen die los zijn te gebruiken maar ook samen weer een nieuw element kunnen vormen. Dit volgt de methode en theorie van atomic design.

Carblocks

GridsGrids

Reviewblocks

GridsGrids

Iconen

Naast de alle elementen bestaat de nieuwe site ook uit een hele reeks illustraties en iconen

IconsIcons

Het resultaat

Met alle informatie en elementen hebben we genoeg input om tot een resultaat te komen die voldoet aan de wensen van de klanten;

1. Een website met uniforme huistijl
2. Usertesting knelpunten verwerkt
3. Opgebouwd uit herbruikbare elementen

Icons