Blinklane consulting

Blinklane is een adviesbureau wat zich positioneert op het snijvlak van technologie, strategie en organisatie. Ze helpen bedrijven met het innoveren en verbeteren van hun processen. In 2016 ben ik gevraagd om hun huidige website naar een hoger niveau te tillen qua look & feel. Ik heb Four digits gevraagd om dit technisch uit te werken.

Client:BlinklaneUX & Design:DezzignDevelopment:Four digits

Een nieuwe smoel en een fris gevoel

Blinklane is een bedrijf dat zich met innovatie en technologie bezig houd. Deze kernwaarden waren niet meer terug te vinden in de uitstraling van hun website. De site voelde oud, niet fris, ongestructeerd aan volgens het bedrijf. Het was tijd dat de site weer naar deze tijd werd getild.

TabelTabel

Op basis van een analyse van de huidige site en het umfeld (wat doet de concurrentie?) zijn we begonnen met een eerste design voorstel. Als we deze informatie hebben, hoe gaat dat er dan ongeveer uitzien? En waarom is dat beter dan de huidige site?

Old and newAbstract stijlelement met referentite naar logoMinder bekadering van de site door kleurvlakken. Meer openAuteur bovenaan met foto, naam en beroep. Geeft een gezicht aan het artikel.Directe links naar andere artikelen van de auteur. Meer directe doorklikmogelijkhedenGroter verschil tussen content en headers. Meer ruimte tussen de regels. Geeft meer rust en ruimte.Afbeelding pagina breed plaatsen. Geeft meer rustTekst breken door middel van qoutes of uitgelichte tekst.Delen icons in dezelfde stijl als de siteCommentsectie: duidelijk onderscheid geven door andere achtergrond kleur.

Het resultaat

Op basis van de flowchart worden de eerste ontwerpen van het systeem voorzichtig visueel gemaakt met wireframes. Wireframes geven een beeld van de plaatsing van de content, zonder het helemaal uit te ontwerpen. Hierdoor zijn ze flexibel en makkelijk aanpasbaar. Dit geeft veel ruimte om snel te schakelen met de betrokken partijen.

Omdat het een nieuw product is, zijn alle wegen nog nieuw, hierdoor is het handig als alles nog niet in steen staat geschreven.

Site example